Docente / Trainster

Ruim 35 jaar heb ik onderwijservaring opgedaan als talendocente aan HAVO- en VWO-leerlingen in het middelbaar en volwassenenonderwijs na mijn studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Daarnaast volg ik ook al ruim 35 jaar yogalessen bij diverse docenten in binnen- en buitenland, afkomstig van verschillende yogaopleidingen.

Ik heb 25 jaar geleden de Samsara Yoga Opleidingen , een traditionele yoga-opleiding van 4 jaar, gevolgd met als specialisatie “bedrijfsyoga” en met veel plezier geef ik alweer 20 jaar Yogales in Breda-Zuid.
Ik ben sindsdien lid van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland), aangesloten bij de Europese Yoga Unie.

Sinds 10 jaar geef ik tevens officiële Mindfulness-trainingen en ik heb hiervoor de opleiding bij het Instituut voor Mindfulness (IvM) gevolgd van 1,5 jaar en sindsdien ben ik lid van de VMBN eerste categorie (beroepsvereniging van mindfulnesstrainers): daardoor vergoeden steeds meer verzekeraars en werkgevers (een groot deel van) de Basistraining Mindfulness.

Ook heb ik diverse nascholingen en retraites gevolgd bij o.a. Edel Maex, Frits Koster, Jotika Hermsen, Paul van Hooijdonk, Joost van den Heuvel, David de Wulf en Jon Kabat-Zinn in Nederland, Frankrijk en India.

De afgelopen jaren geef ik steeds meer individuele Mindfulnesstrainingen, waarbij ik nog meer het accent kan leggen op de individuele behoeften van de desbetreffende cursist(en).

Van augustus 2013 tot en met maart 2020 heb ik een combinatie van Mindfulness, Yoga en Meditatie aan de cliënten van verslavingskliniek Choices GGZ in Breda gegeven.

Van september 2017 tot en met maart 2020 gaf ik ook een Mindfulness-training aan cliënten van Incitare, een instelling voor beschermd wonen met begeleiding.

In december 2019 heb ik de intensieve specialisatie tot “restorative yogadocent” bij Diana van der Gaast met een certificaat afgerond.

Tijdens het lesgeven aan jong-volwassenen merkte ik, dat een combinatie van Yoga en Mindfulness/Meditatie voor een aantal van hen ook heel zinvol zou zijn.
Ook heb ik de afgelopen 2 jaar aan 5 (jong)volwassenen van 18 jaar-25 jaar een individuele Basistraining Mindfulness met goede resultaten gegeven.
Daarom ga ik vanaf augustus/september 2020 een nieuw uur Yoga (incl. Mindfulness/Meditatie) geven voor deze doelgroep van 16-25 jaar op dinsdag van 15.30-16.30.

Klik hier voor meer informatie over deze groepsles.

Ellen Hendrickx