Docente / Trainster

Ruim 35 jaar heb ik meestal met veel plezier als talendocente aan HAVO- en VWO-leerlingen in het middelbaar en volwassenenonderwijs les gegeven na mijn studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Maar mijn “echte passie”vond ik pas op mijn 22e toen ik yogalessen ging volgen….sindsdien heb ik al ruim 35 jaar yogalessen bij diverse docenten in binnen- en buitenland, afkomstig van verschillende yoga-opleidingen gevolgd en groeide mijn enthousiasme om hier zelf ook ooit iets mee te doen qua beroep.

Dus heb ik 25 jaar geleden de Samsara Yoga Opleidingen , een traditionele yoga-opleiding van 4 jaar, gevolgd met als specialisatie “bedrijfsyoga” en met veel plezier geef ik alweer 20 jaar Yogales in Breda-Zuid.
Ik ben sinds deze opleiding lid van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland), aangesloten bij de Europese Yoga Unie.

En daarnaast geef ik tevens officiële Mindfulness-trainingen en ik heb hiervoor de opleiding bij het Instituut voor Mindfulness (IvM) gevolgd van 1,5 jaar en sindsdien ben ik lid van de VMBN eerste categorie (beroepsvereniging van mindfulnesstrainers): daardoor vergoeden steeds meer verzekeraars en werkgevers (een groot deel van) de Basistraining Mindfulness.

De afgelopen jaren heb ik diverse nascholingen en retraites gevolgd bij o.a. Edel Maex, Frits Koster, Jotika Hermsen, Paul van Hooijdonk, Joost van den Heuvel, David de Wulf en Jon Kabat-Zinn in Nederland, Frankrijk en India.

De laatste jaren geef ik steeds meer individuele Mindfulnesstrainingen, waarbij ik nog meer het accent kan leggen op de individuele behoeften van de desbetreffende cursist(en).

Van augustus 2013 tot en met maart 2020 heb ik een combinatie van Mindfulness, Yoga en Meditatie aan de cliënten van verslavingskliniek Choices GGZ in Breda gegeven.

Van september 2017 tot en met maart 2020 gaf ik ook een Mindfulness-training aan cliënten van Incitare, een instelling voor beschermd wonen met begeleiding.

In december 2019 heb ik de intensieve specialisatie tot “restorative yogadocent” bij Diana van der Gaast met een certificaat afgerond.

Elke week weer merk ik, dat een combinatie van yoga en mindfulness zo zinvol is en helend kan zijn in allerlei situaties: ik nodig je van harte uit om eens kennis te komen maken en het zelf ook te ervaren.

Klik hier voor meer informatie over deze groepsles.

Ellen Hendrickx