Mindfulness & communicatie

Uniek in Breda:

4-weekse training “Mindfulness en Communicatie”

Deze training kan momenteel alleen In Company of door een groep worden ingehuurd.

De training is gebaseerd op de gelijknamige training ontwikkeld door de internationaal bekende psychiater en mindfulnesstrainer Edel Maex gecombineerd met elementen en oefeningen aangereikt via andere bekende mindfulnesstrainers en wetenschappers op dit gebied (o.a. Andrew Newberg, Mark Robert Waldman, Frits Koster, David de Wulf, Erik van den Brink).

Tevens krijg je tips en handvatten, die uit Amerikaans wetenschappelijk hersenonderzoek over communicatie aan het licht kwamen en beslist je communicatie zullen verrijken.

In deze training doen we regelmatig oefeningen in tweetallen, waardoor je steeds bewuster wordt van jouw patroon en manier van communiceren en wat je daar nog in kan veranderen, zodat je communicatie optimaler verloopt.
Door bijvoorbeeld een andere kwaliteit van aandacht bij het spreken en luisteren in allerlei gesprekssituaties toe te passen, met name in conflictsituaties, zullen deze gesprekken voor beide partijen aangenamer verlopen.

Tot nu toe zijn alle deelnemers aangenaam verrast door de inhoud en de praktische toepasbaarheid van deze training.

Reacties van cursisten:

“Ben zo blij met deze training: ik heb geleerd beter te luisteren zonder oordeel naar anderen en hoe je dan je eigen mening kan geven, maar ook die van de ander echt kan horen en respecteren”.

“Ik heb geleerd rustiger en bewuster te reageren ook als ik er verstandelijk heel anders over dacht.”

“Superinteressant om te horen en te leren hoe hersenonderzoek heeft uitgewezen, wat voor soort communicatie een positieve invloed op het brein en op ons heeft.”

Klik hier om de contactpagina in te vullen voor aanmelden of meer informatie.